chili-con-carne

Chili con carne

    Supergezond, rijk aan vezels en eiwitten door de bonen, rijk aan vitamines en mineralen door de groente en zooooo lekker.

    Ingrediƫnten

    • 0.5 stuks groene paprika
    • 0.5 stuks rode paprika
    • 0.5 stuks gele paprika
    • 1 stuks flinke ui
    • 3 stuks knoflook
    • 500 gram gehakt
    • 2 blik gezeefde tomaten of tomatenpuree
    • 1 blik bruine bonen
    • 1 blik kidney bonen
    • 1 blik zwarte bonen
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel peper
    • een scheut lijnzaadolie
    • naar smaak chili peper (kruiden of vers)
    • Voor: 8 personen
    • Voorbereiding: 20 min
    • Koken: 1 h 30 min
    • Klaar in: 1 h 50 min

    Instructies

    1. Snijd alvast de ui in kleine stukjes en snijd de paprika's in wat grovere stukken
    2. Fruit het gesneden ui en fruit deze samen met gesnipperde knoflook in wat olie in een grote pan.
    3. Voeg het gehakt toe en rul dit tot het lekker bruin gebakken is
    4. Voeg de gesneden paprika toe en roer het geheel goed door elkaar
    5. Voeg de tomatenpuree en de bonen toe
    6. Voeg de kruiden en een scheutje lijnzaadolie toe
    7. Laat dit ca 90 minuten op lag vuur garen en blijf regelmatig roeren

    Notities

    Eventueel opdienen met rijst of ijsbergsla