Supergezond, rijk aan vezels en eiwitten door de bonen, rijk aan vitamines en mineralen door de groente en zooooo lekker.
Ingrediƫnten
- 0.5 stuks groene paprika
- 0.5 stuks rode paprika
- 0.5 stuks gele paprika
- 1 stuks flinke ui
- 3 stuks knoflook
- 500 gram gehakt
- 2 blik gezeefde tomaten of tomatenpuree
- 1 blik bruine bonen
- 1 blik kidney bonen
- 1 blik zwarte bonen
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel peper
- een scheut lijnzaadolie
- naar smaak chili peper (kruiden of vers)
- Voor: 8 personen
- Voorbereiding: 20 min
- Koken: 1 h 30 min
- Klaar in: 1 h 50 min
Instructies
- Snijd alvast de ui in kleine stukjes en snijd de paprika's in wat grovere stukken
- Fruit het gesneden ui en fruit deze samen met gesnipperde knoflook in wat olie in een grote pan.
- Voeg het gehakt toe en rul dit tot het lekker bruin gebakken is
- Voeg de gesneden paprika toe en roer het geheel goed door elkaar
- Voeg de tomatenpuree en de bonen toe
- Voeg de kruiden en een scheutje lijnzaadolie toe
- Laat dit ca 90 minuten op lag vuur garen en blijf regelmatig roeren
Notities
Eventueel opdienen met rijst of ijsbergsla