Zuurkoolschotel met appeltjes en crème fraîche

Zuurkoolschotel met appeltjes en crème fraîche
Dit recept heb ik een tijdje terug op internet gevonden.. Zuurkool was bij ons jarenlang taboe omdat het, tja, zuur was. Dit recept met zuurkool die ik afspoel met water, vindt iedereen echter lekker en wordt daarom 's winters ook regelmatig gemaakt.

Ingrediënten

For: 4 personen
Preparation:
15 min
Cooking:
45 min
Ready in:
1 h

Instructies

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden c. aardappelpuree maken. Dit moet voldoende puree zijn voor een centimeter ofzo over de hele oppervlakte. Het originele recept zegt 5 aardappelen, maar in praktijk is dat te weinig. Een kilo is prima en mocht het toch te veel zijn, het vriest uitstekend in..
  2. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar met wat zout.
  3. Bak ondertussen de spekjes uit en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken en verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Meng de zuurkool met 2 eetlepels crème fraîche en de kleingesneden appel. En bedek de bodem van de ovenschaal hiermee.
  5. Verdeel hierover weer het mengsel van gehakt en spekjes
  6. Stamp de aardappels tot puree samen met de mosterd, melk, boter en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Strijk de bovenkant glas met de bolle kant van een lepel.
  8. Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappel puree en strooi hierover weer een beetje geraspte kaas.
  9. Plaats de ovenschotel in de oven en bak in ca. 45 minuten goudbruin. in combi oven gaat het sneller!

Notities

One thought on “Zuurkoolschotel met appeltjes en crème fraîche

  1. De 1e keer dat ik deze schotel maakte deed ik het precies volgens het bovengenoemde recept, maar eigenlijk is het een recept wat totaal niet kritisch is qua hoeveelheden en ingredienten. Wel of geen appel, alleen gehakt of alleen spekjes, of toch het mengsel, 5 aardappelen of 10 aardappelen.De schotel blijft lekker. Mijn kinderen vragen er regelmatig om. Oftewel, een aanrader !!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *