Tzatziki tis Giagias

Tzatziki tis Giagias
Min of meer naar schoonmoeders recept

Ingrediënten

Preparation:
20 min
Ready in:
20 min

Instructies

  1. Schil het stuk komkommer, snij het in de lengte in tweeen en verwijder de zaden
  2. Rasp de komkommer, fijn of grof naar smaak en pers met de hand het laatste vocht er zo veel mogelijk uit.
  3. Doe de kwark in een schaal en mix de geraspte komkommer er doorheen
  4. Pers de knoflook er door heen. Proef zo nu en dan dat het niet TE scherp wordt (Het schijnt dat zoiets mogelijk is!)
  5. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, iets van een 3 eetlepels
  6. Voeg een scheut azijn toe, iets van 1 a 2 eetlepels
  7. Meng alles goed en en meng de dille er door heen voor de kleur. Vers is lekker, droog gaat ook prima
  8. Traditioneel wordt de Tzatziki gepresenteerd op een schoteltje met een (zwarte) olijf in het midden..

Notities

Dit is het recept zoals ik het afgekeken heb van mij (griekse) schoonmoeder.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *