Moeps tomatensoep

Moeps tomatensoep
Tomaten maaltijdsoep gebaseerd op het recept van mijn moeder.  Een soep die aantoont dat de grens tussen soep met rijst versus rijst met rode saus uiterst dun is..

Ingrediënten

For: 8 people
Preparation:
30 min
Cooking:
30 min
Ready in:
1 h

Instructies

  1. Breng 1.5 liter water aan de kook in een grote soeppan
  2. Snijd het gehakt in kleine stukes in het plastic en voeg deze aan het kokende water toe. Verkruimel ze verder in het water
  3. Voeg de geneden ui, prij, champignons en paprika toe. Laat dit alles een tijdje koken.
  4. Voeg de tomatenpuree, blokjes en pasata toe met eventueel de ketchup.
  5. Voeg de rijst toe en laat de soep pruttelen totdat de rijst gaar is.
  6. voeg peper, zout en wat oregano toe om de soep op smaak te brengen. Voeg ook de mais toe zodat het knapperig blijft. Nog even laten doorwarmen en het is klaar om te eten.

Notities

Lekker met geraspte kaas over de soep. Stokbrood en kruidenboter. Vriest ook prima in!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *