Lasagna

Lasagna
Mijn lasagna  recept met veel saus en kaas. Overdadig.. De hoeveelheden hier zijn voor 4 personen, 2 dagen.. (of 8 personen, 1 dag)

Ingrediënten

For: 08 personen
Preparation:
20 min
Cooking:
40 min
Ready in:
1 h

Instructies

  1. Doe als eerste de oven aan. Stand 200 (elektrisch) zodat die lekker voorverwarmd
  2. Snij de ui fijn en fruit deze in een hapjespan in een scheut olijfolie
  3. Pers de knoflook er bij in
  4. Voeg het gehakt toe en breek het met een spatel in kleine stukjes (of snij het alvast klein in het plastic)
  5. Laat dit alles een tijdje opstaan totdat het gehakt rul en bruin is.
  6. Wanneer er teveel vet in de pan zit giet je dit af
  7. Voeg de tomatenblokjes, pasta en pasata toe en laat het e.e.a. een tijdje opstaan
  8. Kruid het e.e.a. af met peper, zout en de oregano
  9. Doe de huttenkasse met de 2 eieren in een kom en mix het door elkaar met een vork
  10. Voeg de helft van de jonge kaas toe en de helft van de parmezaan en meng deze er bji in
  11. Vet een groot bakblik in met olijfolie. Vingers aflikken na afloop mag..
  12. Bedek de bodem met lasagnevellen. Een 8 vellen zou voldoende moeten zijn
  13. Bedek de vellen met de helft van de vulling
  14. Doe hierover de helft van de saus
  15. Als laatste gaat hierover de helft van de overgebleven jonge kaas en parmezaan
  16. Herhaal: Bladen, vulling, saus, kaas
  17. Doe de lassagna in de voorverwarmde over en laat hem een 20min garen. Daarna zou de bovenkant een prettig goudbruine gloed moeten hebben.
  18. Even buiten de oven wat laten afkoelen (of beter, maak hem 's middags al) zodat hij wat makkelijker snijd.

Notities

Wil je de lassagna de volgende dag opwarmen: afdekken met aluminiumfolie 20 minuten op 180 graden Celcius. Daarna nog 5 tot 10 minuten zonder de aluminiumfolie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *