Snel klaar en lekker kruidig
Ingrediënten
- 400 gram volkoren pasta penne (ronde buisjes pasta)
- 500 gram kipfilet
- 5 eetlepel groene pesto
- 4 eetlepel creme frêche / yoghurt / kwark / huttenkäse
- 1 kopje pijnboompitten
- naar smaak rucola sla
- naar smaak cherry tomaatjes
- 1 stuks ui
- 3 stuks knoflook
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel peper
- naar smaak zout
- een scheut lijnzaadolie
- Voorbereiding: 10 min
- Koken: 15 min
- Klaar in: 25 min
Instructies
- snijd de kip in blokjes
- bak de pijnboompitten droog in een pan, blijf erbij en schud ze een beetje om tot ze aan beide kanten lekker bruin zijn
- zet water op om de pasta te koken en kook de pasta gaar en giet deze af en zet ze even aan de kant en laat ze uitlekken
- snipper de ui & knoflook en fruit deze in wat olie
- voeg de kip en de kruiden toe en bak dit in een minuut of 10 lekker bruin en gaar
- snijd de cherry tomaatjes in partjes en bak deze nog eventjes mee
- voeg de uitgelekte pasta, de pesto, de scheut lijnzaadolie en de creme frêche (of vervanger) toe en roer alles goed door elkaar
- voeg pas op het bord of bij het serveren de pijnboompitten en de rucola sla toe
Notities
Het is ook lekker om de cherry tomaatjes niet mee te bakken maar pas op het bord toe te voegen. Het geeft een lekkere frisse smaak aan het geheel.